Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gammel årgang – nye vaner

November 23, 2017

Actis inviterer til halvdagskonferanse om eldre og alkoholbruk. Her presenteres de nyeste tallene om utviklingen i bruk blant eldre, og hvorfor dette er bekymringsfullt.

I tillegg presenteres nyttige råd om hvordan helsepersonell kan oppdage risikofylt konsum blant eldre og hvordan alkoholavhengighet og samtidig bruk av legemidler kan behandles.

Målgruppe for seminaret er mennesker som jobber i eldreomsorgen, hjemmetjenesten eller helsevesenet, samt pårørende og frivillige som jobber med eldre.

Seminaret er gratis og åpent for alle. Meld deg på nederst på siden.

Dagens eldre har doblet alkoholforbruket sammenlignet med forbruket eldre hadde for et par tiår siden. De som har vært lenge i livet, fortjener å nyte dagene. Men økt alkoholbruk kan være med på å redusere nettopp den livskvaliteten de søker. Når alkoholbruken øker, får også flere problemer.

Eldre kropper tåler alkohol dårligere, men dette er det få som vet. Det bidrar til sykdom og skader og økte helseutgifter. Derfor er det viktig å forebygge.

Mange av de tingene vi forbinder med alderdom, som trøtthet, glemsomhet og dårlig balanse, forsterkes av alkoholbruk. Mange eldre har også et høyt medikamentforbruk. Hver femte 70-åring bruker mer enn ti reseptbelagte legemidler, og det er ingen forskjell på medikamentbruk hos de med et høyt eller et problematisk alkoholbruk versus de med lavt forbruk.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter

Details

Date:
November 23, 2017
Event Category:
Website:
https://www.actis.no/gammel-argang-nye-vaner

Organizer

Actis
Website:
http://www.actis.no/